Прикарпатський університет підписав меморандум з японським вишем (ФОТО)



Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та японський університет Кобе Гакуїна підписали Меморандум про порозуміння.

- джерело.

Меморандум перередбачає широку співпрацю між двома вишами, в тому числі щодо обміну студентами, викладачами, проведення спільних наукових досліджень, обміну академічними публікаціями та науковою інформацією тощо, повідомляє Фіртка з посиланням на пресслужбу ПНУ.

Документ підписали ректори університетів професори Ігор Цепенда та Сато Масамі. Церемонія підписання Меморандуму відбувалася онлайн за участю Надзвичайного і Повноважного Посла України в Японії Сергія Корсунського та голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича.

«За пропозицією адміністрації міста Кобе наш університет планує запросити українських студентів до міста Кобе. Наш університет також планує запросити одного з українських викладачів на рік для читання лекцій про українську культуру та українську мову. Як ректор я сподіваюся на співпрацю між нашими університетами, а також на співпрацю з Івано-Франківською областю», – заявив ректор Університету Кобе Гакуін професор Сато Масамі.

Своєю чергою ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда висловив сподівання, що обидва виші можуть стати інтелектуальними платформами для поширення багаторічного досвіду плідних взаємин України та Японії.

«Наші країни мають давню історію взаємин. Я переконаний, що наші університети можуть стати інтелектуальними платформами для поширення цього досвіду. Сьогодні Прикарпатський національний університет розширює свої можливості. Міжнародна діяльність університету розширена не тільки на країни Європи, США, але й Південно-Східної Азії. Переконаний, що для вашого університету також будуть цікаві наші міжнародні контакти, а наші науковці і студенти знайдуть багато спільного», – зазначив ректор.


Читайте також:


Залишити коментар: