Прикарпатська лікарня отримала інноваційні ліки проти COVID-19 із Сполучених Штатів Америки (ФОТО)



Інноваційні ліки із США, які допоможуть хворим на COVID-19 уникнути ймовірних ускладнень, зокрема, пневмонії, надійшли вчора на Прикарпаття.

- джерело.

Як повідомила Світлана Онищук, голова Івано-Франківської облдержадміністрації, йдеться про комбінацію антиковідних препаратів Bamlanivimab та Etesevimab, інформує Фіртка.

1260 флаконів препарату Etesevimab та 630 флаконів Bamlanivimab на загальну суму 16 мільйонів гривень надійшли до Івано-Франківської області за сприяння Посольства США в Україні.

«Ці ліки внесено до протоколу лікування COVID-19, оскільки вони отримали дозвіл на екстрене використання від Управління з контролю за продуктами та ліками США і пройшли відповідну сертифікацію», – розповіла очільниця ОДА.

Зі слів посадовиці, отримані препарати є доволі ефективними у боротьбі з COVID-19, оскільки безпосередньо діють на вірус. Зокрема, вони зв’язуються зі спайковими білками вірусу, запобігаючи проникненню у клітини та подальшому розмноженню, прискорюють одужання хворих з коронавірусною хворобою і запобігають виникненню ускладнень.

Отримані ліки було передано Івано-Франківській обласній інфекційній лікарні.


Читайте також:


Залишити коментар: