Прийняти і виплатити по 10 тисяч рублів. Путін дав доручення щодо біженців з Донбасу



Президент Росії Володимир Путін доручив уряду терміново виплатити 10 тисяч рублів (приблизно 130 доларів) кожному біженцю, який прибуде до Ростовської області з Донбасу, повідомив речник Кремля Дмитро Пєсков.

Пише - джерело.

У пресслужба російського уряду підтвердили, що уряд за дорученням Путіна “здійснить одноразову виплату біженцям з “ДНР” та “ЛНР” у 10 тисяч рублів”.

Пєсков також повідомив, що губернатор Ростовської області Василь Голубєв звернувся до Путіна з проханням надати області екстрену допомогу через непередбачуваний наплив біженців із Донбасу.

Раніше так звані лідери “ДНР” та “ЛНР” Денис Пушилін та Леонід Пасічник оголосили про виїзд населення цих територій в Росію через нібито зростанням загрози нападу з боку України.

Україна заперечує будь-які заяви про наступ і наполягає на дипломатичному способі врегулювання.

У “ДНР” і “ЛНР” оголосили евакуацію населення в Росію. Україна заперечує наступ
Росія на вихідних проведе пуски балістичних ракет. Наглядатиме особисто Путін
Водночас прессекретар міністерства транспорту Ростовської області Олексій Зотьєв розповів РБК, що поки що на територію області не заїхав жоден автобус з біженцями.

Евакуація
У пятницю лідери самопроголошених Донецької та Луганської “народних республік” заявили про початок організованого виїзду населення цих територій до Росії.

Вони пояснили такі дії нібито збільшеною загрозою нападу з боку України. Жодних доказів на підтвердження своїх слів вони не надали.

Україна ж наголосила, що не проводить та не планує жодних диверсій на Донбасі.

“Заяви ватажків окупаційних адміністрацій про нібито наступ Збройних сил України та силові сценарії звільнення тимчасово окупованих територій не відповідають дійсності”, – заявив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у відеозверненні у фейсбуці.

За його словами, це підтверджують і спостерігачі ОБСЄ.

В МЗС України запевнили, що Україна підтримує лише дипломатичний шлях врегулювання конфлікту.

“Українські громадяни мешкають по обидва боки лінії розмежування. Їхній мир, безпека та добробут є абсолютним пріоритетом для Української держави”, – додав речник українського МЗС Олег Ніколенко.


Читайте також:


Залишити коментар: