При ліцеях зможуть створювати структурні підрозділи



Міністерством освіти запропонований для громадського обговорення проєкт Положення про ліцей, ключовими питаннями якого є можливість утворення в складі ліцею структурних підрозділів, що забезпечують здобуття дошкільної, початкової та базової середньої освіти, а також присвоєння ліцею статусу опорного.

Повідомляє - джерело.

У міністерстві зазначають, що в умовах впровадження адміністративно-територіальної реформи та розширення повноважень сільських, селищних та міських рад у збільшених районах, надважливим є питання спроможності органів місцевого самоврядування забезпечувати доступність повної загальної середньої освіти.

Також у Міносвіти інформують, що відповідно до закону «Про освіту» початкову, базову середню і профільну середню освіту можна здобувати в окремих закладах освіти або в структурних підрозділах однієї юридичної особи.

Окрім того, підкреслюють в МОН, заклад освіти може здійснювати освітню діяльність одночасно на різних рівнях освіти та за різними видами освіти, утворювати для цього структурні підрозділи.

Громадське обговорення проєкту Положення про ліцей триватиме до 2 квітня.

Зауваження та пропозиції до проєкту акта у вигляді порівняльної таблиці можна надсилати на e-mail: [email protected].


Читайте також:


Залишити коментар: