Протести у Франції: є постраждалі, зросла кількість затриманих



Тисячі французів, які виступають проти реформ президента Еммануеля Макрона у державному секторі, вийшли на вулиці країни протестувати.

- джерело.

У Парижі на протестах проти політики президента Еммануеля Макрона поліція затримала 43 людей. Про це повідомляє УНН з посиланням на BFM.

«Ми збираємося донести повідомлення й це повідомлення повинно бути почуто сильним лідером Еммануелем Макроном», – заявив перед натовпом протестувальників у Марселі лідер лівої партії «Нескорена Франція» Жан-Люк Меланшон.

Зазначається, що 32 протестувальники були арештовані. Деякі з них намагалися пронести на акцію зброю, деяких підозрюють в участі в угрупованні з метою здійснення насильства.

У сутичках з протестувальниками постраждали семеро співробітників поліції.

Як повідомляв УНН, головна французька ліва партія, найбільша профспілка державного сектору CGT та ще близько 80 організацій у суботу вивели на вулиці країни тисячі людей, які виступають проти реформ президента Еммануеля Макрона у державному секторі.

Представники профспілок і поліція повідомили різні цифри по явці активістів. Згідно CGT у протесті в Парижі брало участь 80 000 осіб, а 250 000 осіб вийшли на вулиці по всій країні. Проте поліція заявила, що протест у Парижі притягнув 21 000 осіб.

У Парижі поліція повідомила про затримання близько 30 осіб ще до початку маршу.


Читайте також:


Залишити коментар: