Проклята лікарня в Енергодарі: жінка втратила первістка, мамою стати вже не зможе. Ексклюзивні деталі



В Енергодарі Запорізької області в лікарні знову помер новонароджений. Це вже друга трагедія за останній час у санітарно-медичній частині (СМЧ) №1. У березні тут приймали пологи в молодої мами, в результаті жінка померла, а тіло її дитини зникло. Рідні намагаються домогтися правди й покарати винних.

Операцію робив усунений від роботи лікар?

Батько дитини, яку так і не змогли врятувати лікарі Енергодарської СМЧ №1, Олександр Алієв каже, що мріяли назвати сина Дімою. Однак замість щастя від народження сім’я зараз переживає за життя і здоров’я матері Олени, яка перебуває в обласній лікарні Запоріжжя.

- джерело.

23 травня 37-річна Олена на 9-му місяці вагітності була в гостях у батьків у селі, коли в неї несподівано почалася кровотеча.

Олександр Алієв

“Ми живемо в Запоріжжі, але робили в квартирі ремонт, готували кімнату для сина. Коли Олені стало погано, швидка доставила її до лікарні Енергодара. Я приїхав, коли дружина вже була в операційній. Потім звідти вийшов лікар Валерій Курченко. Він був у хірургічному одязі. Він сказав, що дитину спасти не вдалося. Однак від нього був запах алкоголю. Я зробив йому зауваження, запитав, чи вважає він можливим у такому стані приходити на роботу. Він нічого не відповів. Повернув мені документи – обмінну карту дружини і УЗД, я не хотів їм їх залишати. І пішов”, – говорить OBOZREVATEL Олександр.

Насправді Курченко не мав права проводити операцію і бути присутнім в операційній, оскільки його було усунуто на час розслідування іншої трагедії. Детальніше про цю історію розповімо нижче.

Валерій Курченко

“Я б просто її втратив”

Але після того як Алієв побачив, у якому стані перебуває його дружина після операції, він вирішив, що потрібно терміново відправляти її до Запоріжжя.

“Лікарі не хотіли, говорили, що вона залишиться в них. Але я наполягав і пригрозив, що подзвоню на гарячу лінію в МОЗ. Тільки тоді вони порадилися й викликали санавіацію. Тепер я розумію, що якби залишив Олену там, то з нею б відбулося те ж саме, що і з дружиною іншого хлопця. Я б просто її втратив“, – зазначив Алієв.

Зараз Олена отямилася, її від’єднали від апарату штучного дихання. Але більше мамою жінка стати не зможе. Загиблий син був їхнім первістком.

СМЧ №1

Тіло дитини так і не знайшли

Це вже другий випадок за останній час, коли саме в цій лікарні вмирають новонароджені. А їхні матері теж або йдуть на той світ, або втрачають можливість народжувати вже на все життя.

У березні в цій же лікарні сталася трагедія. 34-річна Олена Наумічева потрапила сюди на 8-му місяці вагітності, коли прямо на заняттях з англійської мови в неї відійшли води. Операцію проводив заввідділення Курченко і лікар Ірина Соколова (зараз виконує обов’язки завідувачки відділення).

Олена Наумічева

Доньку Олени так і не змогли врятувати, маля народилося мертвим. У важкому стані була й мама. Під час реанімації лікарі примудрилися пробити їй легке, у жінки також відмовили нирки. У такому стані її доставили до обласної лікарні Запоріжжя, де через деякий час жінка померла.

Тіло дівчинки загадково зникло. Спочатку його відправили в Запоріжжі на експертизу, а після цього разом із висновками експертів його забрав якийсь водій медсанчастини. Однак до Енергодара тіло дитини так і не доїхало. Принаймні в морзі немає ніяких даних про нього.

“Зараз триває слідство. Як сказав слідчий, йдуть допити лікарів як Запоріжжя, так і Енергодара. Медсанчастина сама ініціювала розслідування смерті мами й зникнення дитини. Нас пообіцяли запросити на комісію, коли будуть якісь результати”, – каже адвокат Любов Цигиця.

Що стосується смерті Олени, то процес буде довгим. А ось куди поділося тіло дитини, так досі й невідомо. Лікарі медсанчастини запевняють, що дитину утилізували як біоматеріал, мовляв, ніхто в морг не звертався протягом місяця. Однак протягом усього цього часу батько дитини Святослав був зайнятий порятунком дружини. І лікарі медсанчастини добре знали його контакти.

“Останнє, що я знаю, – уже допитували працівників медсанчастини, а також водія, який нібито забирав тіло. Однак я думаю, що ми так і не дізнаємося всієї правди, куди насправді поділи тіло дівчинки. Тому що для лікарів краще, щоб їх звинуватили в халатності. Поки в них одна версія – тіло утилізували як біоматеріал. Але за це теж хтось повинен понести відповідальність. У нас є виписка про смерть дитини, і там написано, що це Наумічева, дівчинка. Це не біомаса, це дитина, яку треба було ховати. Тим паче, що в пологовому будинку є журнал фіксування біомаси, і в той день там фіксувалися тільки посліди, більше нічого”, – каже адвокат.

У лікарні обіцяють перевірки

Головний лікар СМЧ №1 Андрій Бредіхін сказав OBOZREVATEL, що в лікарні зараз триває розслідування обох випадків.

“Щодо першому випадку в нас уже працює комісія, ми свої висновки зробили й відправили їх до Запорізького облздорову. Там також буде комісія, яка розгляне матеріали й дасть свою відповідь. Що в наших висновках, поки сказати не можу, це лікарська таємниця”, – зазначив Бредіхін.

Що стосується історії з Оленою Алієвою, то, за словами Бредіхіна, також буде створена комісія, яка проведе своє розслідування.

З приводу заввідділення Курченка головлікар каже, що з 20 травня його було усунуто від своїх обов’язків.

“Курченко не повинен був проводити операцію. Що він там робив, ми зараз із цим теж розбираємося”, – уточнив Бредіхін.


Читайте також:


Залишити коментар: