Проекту Hyperloop все-таки знайдуть місце в Україні



Тестовий майданчик під проект, який буде створено в Дніпрі, стане початком переговорів з Маском

- джерело.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про створення Центру транспортних інновацій та тестового майданчика для реалізації проекту Hyperloop в Україні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ми започатковуємо Центр транспортних інновацій Hype.ua, який повинен створити першу тестову площадку в Дніпрі», – йдеться в повідомленні з посиланням на міністра.

За його словами, до ініціативи приєдналися Національна академія наук України, держконцерн «Укроборонпром», Каховський завод електрозварювального устаткування та ін.

Водночас, як повідомляє ЦТС із посиланням на керуючого партнера компанії Octagonal Corporation Івана Огільчіна, на відпрацювання технології потрібно два-три роки, а тестовий майданчик у Дніпрі потрібен для того, щоб пізніше можна було почати переговори з Маском.

Octagonal Corporation вже реалізує подібний проект у Мексиці й візьме участь у будівництві об’єкту в Дніпрі.

Крім того, зазначається, що в проекті візьмуть участь також «Південмаш», «Інтерпайп», КП «Агентство розвитку Дніпра», Український інститут майбутнього, Платформа розвитку інновацій.

Раніше повідомлялось із посиланням на Мінінфраструктури, що запуску транспортної системи Ілона Маска Hyperloop в Україні не буде.

Водночас 21 лютого на веб-сайті міністерства з’явився анонс «Hyperloop в Україні» без уточнення подробиць, а на сторінці в соцмережі Facebook Омелян коротко написав: «Really. Inception» (Справді. Початок).

Тим часом Україна не зазначена серед країн, які розглядалися для цього проекту. Найближчою країною, яка могла б бути в ньому учасником, є Польща.

Hyperloop – проект вакуумного поїзда, запропонований в 2012–2013 роках американським венчурним капіталістом Ілоном Маском. У цей час проект не реалізований. Найбільшу активність у його втіленні проявляють компанії Virgin Hyperloop One і HTT. Передбачається, що магнітно-левітаційні потяги Hyperloop зможуть розвивати швидкість до 1200 кілометрів на годину.

Крім того, днями стало відомо, що штат Махараштра (Індія) оголосив про намір побудувати Hyperloop між двома містами і підписав історичну угоду з Virgin Hyperloop One. Розроблений маршрут зв’яже центральну Пуну, міжнародний аеропорт Наві Мумбай і Мумбай.


Читайте також:


Залишити коментар: