Президент Польщі прибув до Луцька для вшанування пам’яті жертв Волинської трагедії



Анджей Дуда у неділю, 8 липня, бере участь заходах, приурочених до 75-х роковин польсько-української війни.

- джерело.

Глава польської держави бере участь у жалобному богослужінні в кафедральному костелі святих апостолів Петра і Павла в Луцьку. Після богослужіння Дуда планує передати місцевому священику римо-католицької церкви Віталію Скомаровському пам’ятний хрест на вшанування загиблих поляків. Про це повідомляє Укрінформ.

Як повідомляє канцелярія президента Польщі, Дуда також відвідає одне із сіл на Волині та покладе вінок на цвинтарі – «на місці безіменного поховання у братській могилі вбитих поляків».

Одночасно з цим Президент України Петро Порошенко прибуде в неділю з робочим візитом на південний схід Польщі, де у неіснуючому сьогодні українському селі Сагринь урочисто відкриє Меморіал пам’яті українців, які загинули від рук польських «селянських батальйонів» та підрозділів Армії Крайової у 1944 році. У березні 1944 року тоді з польських рук загинуло 660 українців.

Президент України візьме участь у богослужінні за загиблими українцями, а також зустрінеться з представниками української громади Польщі.

Порошенко відвідає також Волинську область з метою участі у заходах із вшанування пам’яті українців – жертв польсько-українського конфлікту 1943-1944 років.


Читайте також:


Залишити коментар: