“Президент дав дозвіл на оприлюднення тільки 2 показників”: Озвучили перші результати аналізів Петра Порошенка



У крові президента України Петра Порошенка не знайшли жодних психоактивних речовин.

- джерело.

Про це на брифінгу заявив головний лікар Київської міської наркологічної клінічної лікарні “Соціотерапія” Володимир Ярий.

“Ми використовували кілька способів виявлення психоактивних речовин в організмі. Це були й експрес-тести, результати яких уже є. Жодних психоактивних речовин не виявлено”, – озвучив результати Володимир Ярий, головний лікар Київської міської наркологічної клінічної лікарні “Соціотерапія”.

“Наркологічний огляд охоплював дві важливі складові: безпосередньо огляд лікарем і відбір біологічних матеріалів для проведення лабораторного токсикологічного дослідження. У цьому випадку ми відібрали кров, сечу та волосся з волосяним фолікулом. Дослідження проводилося 4 медичними закладами: “Борис”, “Медіком”, лікарня швидкої допомоги та наркологічна лікарня Києва”, – додав він.

“Упродовж найближчих двох годин у нас буде можливість провести детальніше дослідження за допомогою мас-селективного газового хроматографа. Рівно через 2 години ми матимемо інформацію про наявність чи відсутність алкоголю в крові. Більш тривалий термін необхідний для дослідження волосся з волосяним фолікулом. За попередньою інформацією, ця процедура може тривати до 2 тижнів, але ми докладатимемо всіх зусиль, щоб цю процедуру максимально скоротити”, – зазначив Ярий.

Петро Порошенко уточнив, що підписує дозвіл тільки на оприлюднення даних за вмістом алкоголю і наркотиків в крові, інші показники розкриватися не будуть.


Читайте також:


Залишити коментар: