“Представникам ТЦК дали дозвіл іти до квартир чоловіків вночі”: коли українці зобов’язані взяти повістки



Уряд дав вказівку співробітникам ТЦК працювати у цілодобовому режимі. Це означає, що повістки військовозобов’язаним чоловікам можуть вручити й у нічний час в їхніх домівках. Стало відомо, у яких випадках українці зобов’язані відчинити двері.

- джерело.

Як інформує “Today.ua”, військкоматам повідомили про цілодобову роботу, проте не уточнили, які саме завдання покладено на їхніх представників уночі, зокрема у комендантську годину. Багато громадян подумали, що представники територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки затримуватимуть порушників комендантської години та робитимуть поквартирні обходи в нічний період.

В одному з регіональних ТЦК повідомили, що ВЛК не проходить на базі військкомату. А щодо цілодобової роботи, то з 2014 року всіх військових переведено на особливий режим служби – 24/7, тим більше під час дії воєнного стану.

Вказано, що ТЦК не планують займатися порушниками комендантської години, тому що цю функцію покладено на поліцейських.

Коментар юриста

Адвокат Ростислав Кравець повідомив, що нове правило про цілодобову роботу не передбачає кардинальних змін у роботі ТЦК.

“Я вважаю, що це зроблено для того, щоб була можливість залучати цивільних осіб до цілодобової роботи у військкоматах”, – пояснив правозахисник.

За словами Кравця, українці мають право не відчиняти двері співробітникам ТЦК. Однак у деяких випадках доведеться це зробити.

“Без ухвали слідчого судді про допуск цих осіб до цього житлового приміщення або домоволодіння, особа має право нікого не пускати. Якщо ж йдеться про двір приватного будинку, то без згоди власника теж не мають права зайти на нього. Потрапляння без згоди є незаконним проникненням”, – підкреслив юрист.

Таким чином, обов’язок відчинити двері представникам ТЦК стосується лише тих українців, щодо яких було винесено відповідне судове рішення.

Сообщение “Представникам ТЦК дали дозвіл іти до квартир чоловіків вночі”: коли українці зобов’язані взяти повістки появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: