ПРАЦЮВАТИ ШКІДЛИВО: ЯКІ ЗАХВОРЮВАННЯ МОЖУТЬ ЗАГРОЖУВАТИ ВЧИТЕЛЯМ?



Виявляється, небезпечно може бути не тільки поряд з реактором чи в шахті. Стоячи біля шкільної дошки також можна захворіти. EtCetera розповість, які професійні хвороби стосуються вчителів.

Повідомляє - джерело.

ВЧИТЕЛІ. Довге стояння упродовж дня призводить до розвитку варикозів. Крім того, педагогам загрожують різноманітні захворювання, пов’язані із напруженням голосового апарату – хронічний ларингіт, вузлики голосових складок, контактні виразки голосових складок, фонастенія.

БІЛЬШЕ ДАНИХ. Повний перелік професійних захворювань та професій, що мають ризики надбання таких захворювань, затверджений постановою КМУ від 8.11.2000 р. № 1662.

ДО РЕЧІ. Чинним законодавством передбачено пільги та компенсації за роботу у важких і шкідливих умовах праці. Однією із видів компенсації за таку роботу є доплата до тарифної ставки (посадового окладу). Розміри доплат в залежності від фактичного стану умов праці встановлюються керівниками об’єднань, підприємств і установ по узгодженню з профспілковим комітетом (представником трудового колективу) за результатом атестації робочих місць за умовами праці.


Читайте також:


Залишити коментар: