Потрапила під санкції слідом за чоловіком: що відомо про дружину Сергія Лаврова – Марію



Під санкції Великої Британії проти РФ потрапила дружина міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова – Марія. Хто вона і що про неї відомо?

Пише - джерело.

Марія Олександрівна Лаврова за освітою – філологиня, викладачка російської мови та літератури. Проте за фахом ніколи не працювала.

Особисте життя очільника російського МЗС так само, як і особисте життя “фюрера” Путіна, тримається під сімома замками. Але дещо про дружину Сергія Лаврова та про їхнє сімейне життя відомо.

Сергій та Марія познайомилися у студентські роки. Він навчався на третьому курсі Московського державного інституту міжнародних відносин, а вона у педагогічному. Високий, дотепний, та ще й вірші писав, – кажуть, таким Сергій Лавров був у юності. Марія закохалася з першого погляду. Весілля зіграли ще студентами. 1972 року, коли майбутній міністр тільки-но закінчив інститут, у Лаврова відбулося перше відрядження до Шрі-Ланки. Як і слід відданій дружині, Марія вирушила слідом за чоловіком.

1981 року Сергій Лавров отримав призначення на посаду першого секретаря постійного представника СРСР при штаб-квартирі ООН, і дружина знову вирушила за ним, та тепер уже до Нью-Йорка. А 1982 року у подружжя в Нью-Йорку народилася єдина донька Катерина. І мати весь час віддавала їй, ростила, виховувала, прищеплювала любов до російської мови та літератури, щоб чадо знало, звідки воно родом, і навіть не думало про життя у США. Коли дитина підросла і з’явилося більше часу, Марія Лаврова влаштувалася на роботу до бібліотеки при Представництві, де працювала до 1988 року, до повернення родини до Москви.

Сім’я повернулася вже до іншої Москви. Радянський Союз незабаром розпався, а Сергій Лавров з великим дипломатичним досвідом за плечима почав стрімко робити кар’єру і 2004 року очолив МЗС Росії.

Дружина дипломата Марія Лаврова знову була не при справах, але знайшла, чим зайнятися. Жінка організувала спеціальний “Клуб дружин дипломатів”, на зустрічах якого ділилася з іншими жінками своїм цінним досвідом, який здобула за 17 років перебування за кордоном РФ. А ось педагогом Марія так ніколи й не працювала.

Про те, як склалася доля єдиної доньки Сергія та Марії – Катерини Лаврової, ми розповідали тут.


Читайте також:


Залишити коментар: