Посилити карантин в Україні можуть вже від наступного понеділка, 13 вересня. Подання вже у Кабміні



В Україні діє адаптивний карантин.

- джерело.

Посилити карантин в Україні можуть вже від наступного понеділка, 13 вересня. МОЗ вже подало до Кабміну ініціативу щодо переведення України до “жовтої” зони карантину.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі “Україна 24”.

Ляшко запевнив, що наразі підстав для введення “червоної” зони адаптивного карантину в жодному з регіонів України немає. Утім, сьогодні Україна перевищила індикатори, які можуть перевести країну із “зеленого” на “жовтий” рівень епідемічної небезпеки.

“МОЗ подало відповідне подання Кабміну. Цього тижня буде комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розгляне наше звернення. Більше від усього, від наступного понеділка Україна перейде в жовтий рівень епідемічної небезпеки”, – повідомив Ляшко.

Надалі, як пояснив голова МОЗ, коли застосовується “жовтий” рівень, відбувається регіональний поділ – десь буде “жовтий”, десь “помаранчевий”, а в деяких регіонах “червоний” рівень епідемічної небезпеки.

“Наразі підстав для запровадження “червоного” рівня немає в жодному з регіонів України. Є тільки показники, щоб перевести всю країну на “жовтий”, – додав він.


Читайте також:


Залишити коментар: