Постпред США в НАТО: «У Росії поширюють чутки, що Україна готує атаку із застосуванням хімічної зброї»



Кремль шукає приводу для нової агресії проти україни, вважає Курт Волкер, постпред США в НАТО, який відповідає за українське питання у Вашингтоні.

- джерело.

Про це американський дипломат заявив в ефірі телепередачі «ТСН. Підсумки тижня». Відзначимо, що Куртові Волкеру як нікому відомі всі нюанси переговорів із Москвою щодо врегулювання ситуації на сході та півдні України, адже він є ключовою фігурою переговорів, другою стороною в яких виступає російський «сірий кардинал» Владислав Сурков, котрого називають автором проекту «Новоросія».

В розмові із військовим кореспондентом Андрієм Цаплієнком Волкер відверто попередив українців про реальну небезпеку для всіх українців.

«За моїм сприйняттям, позиція росіян фактично стала жорсткішою за цей час, – зазначив він. – Ще в січні в мене з’явилася надія, що ми нарешті обговорюємо способи вирішення конфлікту і ми врешті-решт побачимо повернення Україні її територій. Але після російської атаки на українські військові корабліі захоплення моряків президент Трамп скасував свою зустріч із президентом Путіним.

І я теж вирішив, що візит до Москви для мене в цей час теж неможливий». Росія нарощує свої сили вздовж українських кордонів. З огляду на це, журналіст ТСНу поцікавився у постійного представника США у НАТО, чи є на цей момент загроза російського наступу значною. «Ви маєте ситуацію, коли Росія впродовж тривалого часу значно підсилює свою військову міць, оточуючи Україну, на своїй території, а також у Криму, а відтепер у Чорному та Азовському морях.

І в неї є можливості розпочати агресію…Раніше ми б оцінили малоймовірним, щоб Росія на це наважилася. Але тут стався інцидент, коли Росія атакувала українські кораблі кілька тижнів тому. І тепер. Я думаю, ми маємо розглядати реалістичну імовірність того, що Росія розпочне нову агресію. І ми маємо все можливе, аби справа не дійшла до цього. Маємо зробити все, аби запобігти цій агресії та стримати її».

Та в контексті можливого розгортання РФ повномасштабної війни проти України є річ, яка особливо непокоїть: «Це російські заяви, згідно з якими Україна збирається атакувати. Застосувати хімічну зброю.

Таке дезінформування непокоїть, тому що для Росії потрібен привід для агресії. Хотілося б думати, що це робиться для відвернення уваги від агресії проти українських кораблів у Чорному морі», – висловив сподівання, що до найгіршого сценарію таки не дійде, Курт Волкер.


Читайте також:


Залишити коментар: