Посольство України відреагувало на заяви сербського міністра про “бандерівців”



Посольство України у Белграді закликало міністра інновацій і технологічного розвитку Сербії Ненада Поповича не намагатися фальсифікувати і принижувати роль українського народу у боротьбі з нацизмом. Про це повідомляє УНН з посиланням на телерадіокомпанію RTV.

- джерело.

“Ми вважаємо, що заява міністра інновацій і технологічного розвитку Сербії являє собою грубе втручання у внутрішні справи України, а також знущання над пам’яттю більш ніж 8 млн громадян, яких Україна втратила під час Другої світової війни”, – йдеться у заяві посольства.

Так, Попович заявив, що Сербія ніколи не прийме “ганебних спроб переписати історію, мета яких – представити сербський і російський народи, які є жертвами нацистської агресії, як агресорів, а нацистських злочинців і завойовників – як жертв”.

“У цій хвилі фальсифікації історії ті, хто встав на сторону нацистів у Другій світовій війні – хорватські усташі, українські бандерівці і албанські баллісти, тепер представляють себе жертвами і стають союзниками тих, хто хоче бачити Сербію і Росію, як це було 75 років тому, пригніченими, ослабленими і розірваними на частини”, – сказав Попович.


Читайте також:


Залишити коментар: