Порошенко: Рішення розпустити ЦВК є несумісним з демократичними принципами



Екс-президент запевнив, що члени ЦВК довели свій професіоналізм під час виборів

- джерело.

Екс-президент України і лідер партії “ЄС” Петро Порошенко заявив, що рішення про розпуск Центральної виборчої комісії суперечить демократичним засадам країни, адже під час виборів члени ЦВК довели свій професійний рівень. Про це Порошенко повідомив на своїй сторінці в Facebook.

“Рішення про розпуск Центральної виборчої комісії є політично мотивованим і несумісним з демократичними принципами розвитку країни. Про це говорили з тимчасово повіреним у справах США в Україні Вільямом Тейлором. Під час президентських і парламентських виборів члени ЦВК довели свій професіоналізм і неупередженість”, – зазначає Порошенко .

В рамках зустрічі з Тейлором, лідер “ЄС” також підняв питання звільнення українських заручників Кремля. Порошенко запевняє, що це звільнення не є аргументом для зняття санкцій, адже міжнародна арена накладала на Росію санкції через порушення нею територіальної цілісності України і невиконання Мінських домовленостей.

Нагадаємо, 11 вересня у Верховній Раді зареєстрували проект постанови про дострокове припинення повноважень складу Центральної виборчої комісії (ЦВК) під номером 2127 .

Комітет виборців України (КВУ) вважає, що, незважаючи на висловлені в поданні президента до парламенту зауваження щодо роботи ЦВК, зараз немає об’єктивних підстав для звільнення членів Центрвиборчкому .

ЦВК, в свою чергу, заявила, що початок процесу дострокового припинення повноважень всього складу ЦВК спричинить за собою політичну відповідальність президента і Верховної Ради України.


Читайте також:


Залишити коментар: