Помер перший Президент України Леонід Кравчук



Перший український президент Леонід Кравчук помер 10 травня у віці 88 років. В останньому зверненні він заявив, що волелюбний український народ ніхто ніколи не підкорить.
Спершу про смерть Кравчука повідомили українські ЗМІ. Згодом трагічну новину підтвердила Верховна Рада.

Пише - джерело.

ЗАУВАЖТЕПерший президент та глава ТКГ: що відомо про Леоніда Кравчука, який потрапив до реанімації

Щемливий допис опублікувала також партія “Слуга народу”.

До останнього Леонід Макарович не припиняв брати участь у політичному житті країни та вболівати за мир, незалежність і успіх України,
– мовиться у повідомленні.

У “Слузі народу” нагадали, що саме за час президентства Кравчука затвердили герб, прапор та гімн України. Тоді сформували ЗСУ, а незалежність України визнав увесь світ.

Реакція українців на смерть Кравчука

Дмитро Разумков
Разумков заявив, що смерть Кравчука – велика втрата для України. Саме він стояв біля джерел сучасної української державності.

Нардеп зауважив: внесок Кравчука у становлення України важко переоцінити. Саме він не злякався та першим взяв на себе управління великою державою у непрості часи початку 90-х.

“Його життя було наповнене різними знаковими подіями та рішеннями. Проте він до останнього залишався вірним своїй країні і прагнув своїм досвідом та знаннями зробити наше життя кращим. І йому це вдавалося”, – наголосив Разумков.

Микола Кулеба
Микола Кулеба – уповноважений президента з прав дитини – висловив співчуття рідним Кравчука. Він наголосив, що знав першого президента України багато років та завжди захоплювався його мудрістю. Кулеба зауважив, що Кравчук дуже вболівав за Україну.

Звернення Кравчука до українців у січні 2022
У січні 2022 року на тлі тоді ще загрози повномасштабного вторгнення Росії Кравчук написав листа зі зверненням до українців. Перший президент України заявив, що стежить за новинами з тривогою.

“У цей час хочеться схопитися з лікарняного ліжка та грудьми закрити рідну землю”, – зізнався Кравчук.

Він заявив, що навіть якщо у чиїйсь хворій голові назріває злодійський план, ніхто й ніколи не підкорить волелюбний український народ.

У 2021 році Кравчуку робили операцію на серці
Влітку 2021 року Кравчуку зробили операцію на серці й він перебував у реанімації. Дихати сам політик не міг, тому його під’єднали до апарату штучної вентиляції легень. Згодом стало відомо, що Кравчук вирушив на реабілітацію до Німеччини.

Головне про Леоніда Кравчука
Перший президент України. Він переміг на виборах 1 грудня 1991 року, набравши 61,6% голосів.
У 1994 році балотувався на пост президента вдруге, але програв Леоніду Кучмі.
Після цього з політики Кравчук не пішов. З 1994 по 2006 роки
був народним депутатом, очолював різноманітні українські фонди, організації та товариства.
У 2015 році став головою громадської організації “Рух за Україну в НАТО”.
А наприкінці липня 2020 року очолив українську делегацію у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

ЗМІ повідомили, що помер Леонід Кравчук: дивіться відео


Читайте також:


Залишити коментар: