Поляк з правління УЗ зробив заяву щодо скандального конкурсу “Інтерсіті”



КИЇВ. 18 травня. УНН. Конкурс на визначення постачальника харчування для пасажирів “Інтерсіті” проводила Філія УЗШК, і хоча аукціон пройшов, процес – не завершився. Наше ж головне завдання – прийняти в партнери УЗ серйозну компанію. Про це УНН, комментуючи скандальні підсумки аукціону та перемогу в ньому нікому невідомої компанії “Грінед”, повідомив член правління УЗ, поляк Марчін Целеєвский.

“У першу чергу, все повинно бути транспарентно і відкрито. Щоб не робити помилок, які вже були зроблені в минулому році в грудні. З точки зору юридичної у цій компанії (“Грінед”) ніяких питань немає. Вони вказали все, підкріпили документами. Але, це не тендер, і це прибуткова частина нашого бізнесу і ми хочемо отримати хорошого партнера, з хорошим пропозицією, якістю продукту, щоб це було вигідно для УЗ”, – сказав він.

- джерело.

На уточнююче питання про те, що документи надані “Грінед” так і не підтвердили наявність у неї досвіду, тому як під час карантину і з усіма співробітниками, які перебували у відпустці, компанія не могла надавати послуги кейтерингу, Целеєвский уточнив: “Підкреслюю, процес не завершений. Ми все ще будемо розглядати”.

Він зазначив, що в УЗ “є групи за якістю, з фінансових умов, є група, яка буде робити аудит”. Всі вони, за його словами, будуть задіяні для визначення кінцевого переможця конкурсу.

Крім того, в скандальному відборі, який вже увінчався відстороненням менеджменту УЗШК, Целеєвский знайшов і позитивні моменти.

“У цьому конкурсі, який був в минулому році, у нас було тільки 2 учасники, в цьому – 9 хороших компаній. Сам аукціон можна було дивитися он-лайн. Ми нічого не закриваємо. А всі помилки – візьмемо до уваги”, – додав він.

Нагадаємо, як писав УНН, 14 травня відбувся аукціон з вибору підрядника, який повинен годувати мільйони пасажирів “Інтерсіті” та “Інтерсіті +”.

Компанія “Грінед” запропонувала на аукціоні щомісячну винагороду УЗШК в 4 млн 25 тис. грн, що всього на 25 тис. грн більше, ніж у найближчого конкурента. Таким чином, нікому невідома фірма без досвіду і з офшорним корінням “обійшла” таких гігантів, як “Сокар”, “Вог” і навіть “дочку” відомої австрійської компанії “До Енд Ко”.

Крім того, як з’ясував УНН, “Грінед” має зв’язок з переможцями тендерів аеропорту “Бориспіль”, які проходили за часів роботи там В’ячеслава Горбатка. Зараз же ця персона працює вже в УЗШК і була членом конкурсної комісії з вибору постачальника харчування “Інтерсіті”.

Сьогодні в УЗ вже офіційно заявили, що результат аукціону від 14 травня – анульований, перемогу “Грінед” – скасовано, а керівництво УЗШК, відповідальне за проведення конкурсу (другого невдалого поспіль) – відсторонено.


Читайте також:


Залишити коментар: