Польські продукти харчування насправді не такі вже й якісні



Багато українців вважають польські продукти харчування мало не еталоном якості. Дехто зумисне шукає їх на прилавках ринків, а дехто навіть їздить закуповуватися до прикордоння сусідів.

- джерело.

Тим часом, самі поляки мають іншу думку. Про це сьогодні, 9 жовтня, пише варшавська газета Rzeczpospolita. Найпоширеніші проблеми, які виявили в ході двох акцій порівняння харчів на польському та західному ринку — в продуктів, призначених для польського ринку є начебто більше смаків. Насправді ж смажені вони на дешевшій олії, а деякі соки мають гірший смак. Упаковка іноді — менш прозора.

«Виробники використовують дешевші альтернативи, натомість споживачі вважають, що в харчів кращий смак, але його дають численні добавки, — розповідає Марек Нехцял, голова Управління зі захисту конкуренції та споживачів.

Відомство провело дослідження: інспектори купили 37 пар паралельних продуктів у крамницях однієї і тієї ж мережі неподалік від Щеціну і в Німеччині. Лабораторні тести показали відмінності. Німецькі картопляні чіпси Crunchips були обсмажені в соняшниковій олії, польські — в пальмовій, також вони містили підсилювач смаку глутамат натрію. І їх було на 25 г менше.

Сир Almetch у німецькому магазині складався зі сиру, цибулі, часнику, трав і солі. А польський еквівалент сиру містив регулятор кислотності, який спростував інформацію, що це «на 100 % натуральний продукт».

Таким чином, українцям варто задуматися, чи варто ганятися за продуктами з ЄС, чи краще вдовольнитися вітчизняними.


Читайте також:


Залишити коментар: