Польща скасовує низку ковід-обмежень з 1 березня, за винятком кількох важливих



Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцкі та міністр охорони здоров’я Адам Нєдзєльський повідомили сьогодні, 23 лютого, про скасування низки коронавірусних обмежень.
Як пoвідoмляє Yavp.pl, рішення про скасування низки коронавірусних обмежень ґрунтується на аналізі епідемічних тенденцій та ситуації в лікарнях країни.

Пише - джерело.

Отже, з 1 березня в Польщі перестануть діяти ліміти на клієнтів та відвідувачів у магазинах, кафе, ресторанах, культурних об’єктах, громадському транспорті та під час зібрань і святкувань. Також знову будуть відкриті нічні клуби та дискотеки. Державні установи, органи самоврядування, фірми повернуться до нормального режиму роботи. Фактично це означатиме переведення працівників з віддаленої роботи до офісів та відновлення прийому відвідувачів.

Водночас без змін залишиться обов’язок носити маски в закритих приміщеннях та громадському транспорті. Раніше були чутки, що закривання рота й носа можуть зробити рекомендацією, а не обов’язком, однак поки цього не сталося.Крім цього, з 1 березня й надалі залишається обов’язок відбувати карантин після повернення до Польщі з-за кордону для тих осіб, які не мають ковід-сертифікатів зразка ЄС. Термін карантину – 7 днів.

Нічого не зміниться й для тих, у кого діагностують COVID-19. Таких осіб, як і раніше, відправлятимуть на самоізоляцію, яка триватиме 7 днів. Продовжити її можуть тільки за рішенням лікаря, якщо цього вимагатиме стан здоров’я хворого. Водночас працівники силових структур, військові та медичні працівники, які захворіють на коронавірус, зможуть скоротити термін самоізоляції до 5 днів, якщо їхній повторний тест виявиться негативним.

Так само без змін лишається обов’язок відбувати карантин для тих, хто проживає спільно з особою, в якої діагностують COVID-19. Він триватиме так само 7 днів, як і самоізоляція хворого. Водночас карантин не стосується вакцинованих осіб, які зроблять тест і отримають негативний результат.


Читайте також:


Залишити коментар: