Полегшення ковід-обмежень у Польщі з 11 лютого: що зміниться для жителів та приїжджих



Міністр охорони здоров’я Польщі Адам Недзельський анонсував поступову відмову від коронавірусних обмежень, починаючи від 11 лютого.
Як повідомляє Yavp.pl, про це міністр повідомив на брифінгу в міністерстві охорони здоров’я сьогодні, 9 лютого. За словами Недзельського, якщо темпи зниження кількості заражених продовжать йти на спад найближчими тижнями, вже у березні є реальна перспектива послабити існуючі обмеження в країні, в тому числі скасувати обов’язок носити маски в закритих приміщеннях.

Пише - джерело.

А поки що, з 11 лютого:

Скасовано обов’язок відбувати карантин при контакті з хворою на коронавірус особою (стосується також осіб, які станом на 11 лютого будуть в процесі відбування карантину через такий контакт). Скасовано карантин при поверненні до Польщі для всіх подорожуючих в межах ЄС.

До 7 днів буде скорочено карантин для подорожуючих, які прибудуть до Польщі з-поза зони ЄС.

З 15 лютого:

Буде скорочено термін відбування карантину з 10 до 7 днів для тих, у кого діагностували коронавірус. Для членів родини хворої на COVID-19 особи самоізоляція з 15 лютого закінчуватиметься разом з самоізоляцію безпосередньо хворого. Тобто, також через 7 днів.

З 21 лютого:

Учні 5-8 класів повернуться до звичайної форми навчання (не стосується учнів з тих воєводств, які матимуть канікули до кінця лютого).


Читайте також:


Залишити коментар: