“Покоління t”: в Івано-Франківську презентували фільм про місцеву молодь



Сьогодні, 1 жовтня, в Івано-Франківську презентували фільм місцевого виробництва “Покоління t”.

- джерело.

Про це повідомляє кореспондентка Фіртки.

“Покоління t” – це покоління таланту та творчості. Основна локація – Католицька школа. Загальну вартість проєкту не озвучують. Загалом у зйомках фільму взяли участь 150 дітей. Фільм триває 1 годину та 20 хвилин.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ідея задуму фільму належить Ірині Батюк.

«До цієї прем’єри ми готувалися багато часу. Це велика подія для всієї західної України. Я хотіла створити фільм про життя талановитих дітей, щоб показати, що це складний процес. Все почалося з пісні «Диво», яка є фінальною в фільмі. Загалом можу сказати, що вся наша команда – шалена», – розповіла Батюк.

Людмила Лінник підтримала задум та написала сценарій до фільму.

“Навіть у мене на початку був певний скепсис, бо зйомка фільму та щей у Франківську, то було щось нереальне. Але в кінцевому результаті все вийшло дуже круто. Ми хотіли донести, що творчість, дружба та кохання є дуже цінними та не можуть бути один без одного. Фільм буде цікавим для перегляду не тільки для молоді, але й для батьків», – каже сценаристка.

Андрій Бурда та Тетяна Шавкова були режисерами фільму.

“Ми вклали у цю стрічку багато сил. Трохи важко було знімати масові сцени та працювати з молоддю, але це того вартувало”,- розповів режисер.

Шавкова каже, що ця робота для неї є дуже тепла та світла.

Головним героями стали місцеві співаки Денис Родін та Tayna.

“Здається лише нещодавно ми розпочали зйомки. Важко повірити, що сьогодні вже прем’єра. За час зйомки у нас було море емоцій”, – розповіла Кароліна Паранюк.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Більшість акторів грали самих себе. Лише співачка Tayna грала свою протилежність.

“У мене була дуже складна роль і я не була впевнена, що все зможу. Довелося показувати стервозну самолюбку, яка дбає лише про себе. Мені дуже цікаво побачити, що з цього вийшло», – додає дівчина.

Зйомки тривали 10-11 днів. Але сам процес був від 5 ранку до пізньої ночі.

“Ми хотіли показати, що у дітей окрім проблем, можуть бути хороші стосунки між собою та крута і вірна дружба. Що у світі бувають проблеми, які вони можуть вирішити лише разом. Також у нашому фільмі можна почути багато українського музичного продукту. Проблеми, які піднімаються в цих піснях, це реальні проблеми молоді. Мова фільму життєва українська, зі сленгом. У фільмі знімались лише чотири професійні актори. Всі решта – аматори. Всі здобували акторський досвід на майданчику», – розповів звукорежисер Роман Калин.

Загалом в команди є плани зробити покази фільму по регіонах України та додаткові покази у Франківську. З часом, можливо, в інтернеті буде виходити таке серіаліті. Покази будуть благодійні.


Читайте також:


Залишити коментар: