Поховати померлого від COVID-19 в Україні коштує 1000$. Сім’ї загиблих запідозрили змову



Щоб поховати померлого від коронавірусу в Україні потрібно розщедритися. Церемонія коштуватиме щонайменше 19 тисяч гривень, та й це якщо “дуже попросити”.

Незважаючи на всі складнощі, пов’язані з COVID-19, українці стикаються ще й з імовірною змовою з боку чиновників. Адже після смерті близької людини доводиться проходити “кола пекла”, намагаючись знайти не тільки безпечний, а й дешевий спосіб поховання.
OBOZREVATEL поспілкувався з київською родиною, змушеною за останній місяць двічі організовувати похорони осіб, що загинули від коронавірусу.

- джерело.

Спалити тіло за тисячу доларів

Киянин Ігор у квітні втратив матір та батька. На початку місяця в тата трапився інсульт. 81-річного чоловіка, ветерана, забрали до 9-ї міської клінічної лікарні Києва у відділення неврології. Через тиждень із поліпшеннями виписали додому, в “хрущівку”, де він жив із дружиною, а також із другим сином та його родиною – невісткою й двома дітьми.

За чотири дні у всієї сім’ї почався кашель. Мати Ігоря знепритомніла, швидка поставила їй крапельниці й залишила лікуватися вдома. А за день-два надійшло повідомлення, що в палаті, де лежав батько, в одного пацієнта діагностували COVID-19. Усім членам родини зробили ПЛР-тести, які підтвердили хворобу відразу в шістьох осіб.

“Матір і батька забрали туди ж, до 9-ї лікарні, але вже в інфекційне відділення. Вони пролежали там кілька тижнів. І так, напишіть, що медики цієї лікарні виснажливо працюють і дуже стараються. У нас до них претензій немає, у них у всіх лиця в синцях через напружену роботу та захисне екіпірування”, – розповідає дружина одного з братів Оксана.


Читайте також:


Залишити коментар: