Подвійний локдаун: Максим Степанов наполягає на продовженні тотального карантину після 24 січня



Ситуація у січні дуже сильно вплине на зростання кількості інфікованих COVID-19, вважає Міністр охорони здоров’я.

- джерело.

Міністр охорони здоров’я Максим #Степанов вважає, що загальнонаціональний локдаун потрібно продовжити після 24 січня. Про це він зазначив в ефірі 24 каналу:

Я разом з провідними епідеміологами нашої країни наполягаю на продовженні тотального карантину. І саме за таких обставин, які існують зараз.

Попередньо уряд запровадив локдаун з 8 до 24 січня, однак, за словами Міністра охорони здоров’я, є серйозні причини для того, аби повторно встановити масштабні карантинні обмеження.

Насамперед тому, що в Україні усі січневі свята супроводжувалися масовим святкуванням за участі великої кількості людей. Також люди їздили до родичів, подорожували, – пояснив Степанов.

Він додав, що така ситуація дуже сильно вплине на зростання кількості інфікованих COVID-19.

Крім того, щороку з січня спостерігається масове сезонне захворювання на грип. Тому надзвичайно важливо запобігти поширенню хвороби.

Грип передається так само як і коронавірус, і цю хворобу також можна попередити завдяки обмеженню контактування між людьми. І грип і COVID-19 мають однакові ускладнення, – підкреслив Міністр охорони здоров’я.

За його словами, іноді ці хвороби потребують лікування в закладах охорони здоров’я. І МОЗ зацікавлене у тому, щоб у жодному разі не було критичного навантаження на медичну систему.


Читайте також:


Залишити коментар: