Почувши про єдину церкву в Україні, Путін натравив Пєскова



Не встигли нардепи підтримати ідею, як північні сусіди вже влаштували істерику

- джерело.

Створення помісної православної церкви в Україні викликало хвилю невдоволення у Кремлі – наближені до Путіна заявляють, що в жодному випадку не підтримають цю ідею.

Росія – проти?

Зокрема, прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков назвав дії української сторони “розколом”:

“Ви знаєте позицію російської православної церкви, патріарха всієї Русі з цього питання. І звичайно, скажімо так, якісь дії, спрямовані на розкол церкви, навряд чи можуть підтримуватися і навряд чи можуть вітатися”, – заявив він.

Як відомо, два дні тому український президент Петро Порошенко анонсував створення єдиної української церкви, повідомивши, що всі єпископи УПЦ КП поставили свої підписи в зверненні до Вселенського Патріарха про надання томосу нової Української православної автокефальної церкви. 18 квітня ієрархи УПЦ КП і УАПЦ офіційно передали президенту звернення до Патріарха Варфоломія.

День потому Верховна Рада підтримала звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання “томосу” про автокефалію православної церкви в Україні.

В свою чергу, Українська православна церква Київського патріархату заявила, що підтримує всі зусилля, спрямовані на створення єдиної помісної церкви в Україні, а також на подолання існуючого церковного розділення.

“Ми висловлюємо сподівання, що і серед єпископату УПЦ Московського патріархату є відповідальні ієрархи, які справді турбуються про майбутнє Православ’я в Україні та підтримають зусилля щодо канонічного визнання Вселенським Патріархом української церковної незалежності”, – йдеться в заяві.


Читайте також:


Залишити коментар: