Початок Третьої світової війни: загроза для України



Якщо світ опиниться на межі Третьої світової війни, то Україні, швидше за все, не загрожуватиме найбільша небезпека.

- джерело.

Від нової глобальної війни постраждають насамперед держави, в яких в протистоянні зійшлися різні політичні сили. Таку думку в ефірі одного з українських телеканалів висловив заступник голови Українського інституту досліджень екстремізму Богдан Петренко.

За його словами, осередки займання знаходяться не там, де йдуть військові дії, а в столицях тих країн, які почали військові дії.

“Якщо почнеться Третя світова війна, під ударом опиняться країни, де відбуваються зіткнення цих політичних сил. У першу чергу, це Сирія, де знаходяться війська РФ і підтягуються війська США”, – заявив експерт.

При цьому Петренко вважає, що наша країна навряд чи опиниться в епіцентрі бойових дій, так як РФ в Україні орієнтується не на військове захоплення, а на “політичне”.

На думку експерта, протистояння в Сирії не зачепить Туреччину, яка є другою країною НАТО за військовою потужністю.

“Туреччина може сама зачепити Сирію. Туреччина і Ердоган будуть зацікавлені в збільшенні існуючої буферної зони і її розширенні на весь кордон з Сирією, введенні військ в цю буферну зону для охорони Туреччини”, – зазначив він.

Кононенко зазначив, що в оточенні президента Росії Володимира Путіна існує група, яка має намір створити передумови для введення восени цього року російських військ на територію України.

Заступник глави СБУ повідомив, що для реалізації цієї ідеї Кремль хоче задіяти криміналітет, “спортсменів” та інші навколокримінальні структури.

Вони будуть покликані бити учасників проросійських заходів і хресних ходів.

Про інші нюанси російських планів Кононенко говорити не став


Читайте також:


Залишити коментар: