Побиття за російську попсу у львівському барі



На Великдень біля львівського закладу громадського харчування «Бар Бідон» туристи із Києва побили львів’янина Радомира Мокрика. Причиною інциденту стало те, що під час відпочинку у барі Мокрик попросив персонал вимкнути російську попсу.

- джерело.

Раніше на своїй сторінці у соціальній мережі Радомир Мокрик поділився детальним переказом інциденту, що стався напередодні у «Бар Бідоні».

За словами чоловіка, під час відпочинку у барі він кілька разів прохав персонал закладу вимкнути російську попсу, однак реакції на це не отримав. Уже на виході із «Бар Бідону» Мокрика та його друзів побила група російськомовних чоловіків, яким не сподобалося зауваження львів’янина. Як з’ясувалося згодом – нападники були туристами із Києва. Після інциденту Радомир Мокрик написав заяву до правоохоронних органів.

У коментарі кореспондентові «Вголосу» речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська підтвердила факт подання заяви і додала, що за наслідками інциденту відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження). Також, за словами Добровольської, у цій справі призначено судово-медичну експертизу.

У розмові зі співзасновником «Бар Бідону» Романом Тарасовичем кореспондентові «Вголосу» вдалося дізнатись, що російську попсу, яка зовсім не відповідає концепції закладу, на прохання туристів із Києва увімкнув бармен. Цьому чоловіку, за припущенням (!) роботодавця, приблизно 35-40 років, він, можливо, має вищу освіту і є уродженцем Львівської області. За словами пана Тарасовича, російську попсу у барі увімкнули тому, що «попросили гості», а не вимикали її на прохання Радомира Мокрика, «бо не почули».

Більше того, за словами власника, для музичного супроводу у закладі існує заздалегідь укладений плей-лист, який відповідає концепції «Бар Бідону». Також Роман Тарасович запевнив, що раніше на нарадах зі своїми співробітниками він неодноразово наголошував на неприпустимості популяризації культури держави-окупанта. Чому його не послухали підлеглі, Тарасович пояснити не зміг.

Найімовірніше, причетний до конфлікту співробітник «Бар Бідону» більше не працюватиме у цьому закладі, а сама адміністрація бару визнає провину і запевняє у своїй проукраїнській позиції.


Читайте також:


Залишити коментар: