Після двотижневої боротьби за життя одномісячна дитина померла від небезпечного захворювання



На Рівненщині, у родині, де зростало немовля, жодна із шести дітей не були щеплені проти кашлюку через відмову матері.

Одномісячна дитина із Острозького району у важкому стані була госпіталізована у відділення інтенсивної терапії та анестезіології дитячої обласної лікарні. Про це повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр.

- джерело.

У хлопчика був виражений виснажливий спазматичний кашель, напади апное (тимчасова зупинка дихання). Майже два тижні лікарі боролись за його життя, але врятувати малечу не вдалося. Дитина померла 24 грудня 2019 року.

Діагноз: кашлюк, лабораторно підтверджений, ускладнений двобічною не госпітальною пневмонією.

Кашлюк – це вкрай заразне захворювання дихальних шляхів. Кашлюк легко поширюється від людини до людини, головним чином повітряно-крапельним шляхом при кашлі чи чханні. Багато дітей, які заразилися кашлюком, страждають від нападів кашлю протягом 4-8 тижнів. Найбільш небезпечне це захворювання для немовлят. Запобігти кашлюку можна завдяки вакцинації. Відповідно до національного календаря щеплень, вакцинувати дітей для профілактики кашлюку необхідно у віці 2, 4, 6 і 18 місяців (чотири щеплення).

Вкрай важливо, щоб новонароджену дитину, яка ще не підлягає вакцинації, оточували рідні, які мають захист від кашлюку. Хлопчик народився у багатодітній сім’ї та був шостою дитиною. На превеликий жаль, у сім’ї, де зростала дитина, жодна з дітей не були щеплені проти кашлюку із-за відмов матері.


Читайте також:


Залишити коментар: