Під Дніпром недоношена крихітка померла на грудях у мами, батьки звинувачують медиків – чекали швидку добу



Дівчинка народилася на 29 тижні

- джерело.

У Нікополі недоношеній крихітці  не змогли надати своєчасну медичну допомогу. Швидка з області змогла прибути лише в обід наступного дня. Через добу дівчинка померла.

Про це  пише “Прихист”.

Дівчинка, народилася 31 липня о 22:20 і їй відразу була необхідна термінова медична допомога. Дитина з’явилася на світ передчасно. На 29 тижні вагітності у його матері сталася кровотеча, через що лікарі прийняли рішення зробити кесарів розтин. Малятко народилася з вагою 1200 г і зростом 36 см. Незважаючи на те, що пологи пройшли нормально, вночі того ж дня лікарі озвучили невтішний прогноз: у крихітки практично немає шансів дожити до ранку, так як її легені не розкрилися.

Батько дитини попросив медиків викликати фахівців з Дніпра, у скільки б це йому не обійшлося, аби врятувати дитину. Лікарі не викликали реанімаційну карету посеред ночі, так як, за їхніми словами, через погану дорогу в темний час доби машина не виїде, але пообіцяли, що допомога прибуде вранці близько 8:00.

Карета швидкої допомоги, скріншот

Реанімобіль для дитини все-таки доставили, але він прибув на п’ять годин пізніше і в автомобілі був зламаний апарат ШВЛ.

Відзначається, що мама немовляти підписала всі необхідні документи для транспортування дитини в обласний центр, проте сама через погане самопочуття залишилася в пологовому будинку. Вона разом з чоловіком залишилася в Нікополі і почала відразу ж обдзвонювати всі Дніпровські лікарні.

Як з’ясувалося, їх дівчинку госпіталізували в дитячу міську лікарню №3. Вранці наступного дня її матері повідомили, що незважаючи на всі старання фахівців, крихітка померла близько 2:00 через те, що у дівчинки так і не розкрилися легені і її тіло направили на розтин.

День медика, фото: pixabay

Убиті горем батьки звинувачують у смерті дочки лікарів. При цьому самі медики кажуть, що зробили для порятунку дитини все можливе, що було в їхніх силах. Але в соцмережах обговорюють версію, що сама породілля під час вагітності поставилася до своєї вагітності халатно. Як пізніше з’ясувалося, передчасні пологи могла спровокувати дискомфортна поїздка на море. У задушливому салоні маршрутки майбутній мамі дісталося місце на задньому ряду.


Читайте також:


Залишити коментар: