Під час шторму у Кельтському морі загинув український моряк



У Кельтському морі під час шторму український моряк отримав смертельну травму. Про це повідомляється на сторінці благодійної організації “Фонд допомоги морякам “Ассоль” у Facebook.

- джерело.

“Суховантаж ALMA (IMO: 9231676, прапор – Мальта) зв’язався з MRCC Corsen, Франція, і запросив медичну допомогу 57-річному українському моряку, що перебував у критичному стані. Травма була отримана в результаті шторму о 21.10 UTC 22 листопада в Кельтському морі, приблизно в 150 нм на захід від Бреста”, – йдеться у повідомленні. Про це пише ТСН.

Як зазначається, на борт корабля було доправлено вертольотом команду медпрацівників, які о 01:40 UTC 23 листопада констатували смерть моряка.

“Судно перервало рейс із Великобританії на Кубу і попрямувало до Бреста”, – додали в організації.

Наразі точна причина смерті моряка невідома, попередньо припускають, що трагедія могла статися через удар хвилі, або моряк міг упасти чи його вдарило важким предметом.

“Випадки, коли моряки виявляються на палубі в несприятливих погодних умовах, зустрічаються не так уже й рідко. Фахівці UK P & I Club зазначили, що моряки взагалі не повинні виходити на палубу під час несприятливих погодних умов, якщо від цього прямо не залежить безпека судна і екіпажу. У разі, якщо це можливо, робота повинна бути відкладена доти, коли погода покращиться, або до наступного заходу в порт. Моряки, які вирушають на палубу, повинні вдягнути рятувальні жилети, які підходять для виконання запропонованих дій, страхувальний пояс і всі необхідні засоби індивідуального захисту. Недотримання всіх цих вимог може призвести до серйозних травм і загибелі членів екіпажів”, – резюмували в фонді.


Читайте також:


Залишити коментар: