“Перезапуск держави”: у Зеленського заявили, що вся влада повинна вибачитись і піти



Представники чинної влади після розгромної поразки на виборах президента Петра Порошенка повинні визнати помилки, вибачитися за них і саморозпуститися.

- джерело.

З такою заявою виступив ідеолог команди майбутнього президента Володимира Зеленського Руслан Стефанчук в ефірі “Радіо Свобода”, підкресливши, що така практика є характерною для багатьох держав ЄС.

“Я взагалі вважаю, що в цивілізованих правових порядках, які сьогодні існують в Європі, такий рівень недовіри до чинної влади, а ви розумієте, що ці відсотки це не конкретно до президента це до всієї політики, яка відбувається в державі. Це рівень недовіри до державного управління. Мені здається, що після цього в нормальних нових порядках ці люди самі сказали б: “Вибачте, ми не користуємося такою повагою. Давайте дійсно перезапустим державу”, – заявив Стефанчук.

За його словами, Україні вкрай необхідне повне перезавантаження влади, разом з прем’єр-міністром. Він також звинуватив політиків в тому, що вони не можуть визнавати свою провину і відповідальність.

“І мені здається, що це, можливо, навіть б свідчило про великий плюс для цих політичних фігур, якби вони змогли визнати свої помилки і сказати в першу чергу собі “я винен”. На превеликий жаль, на сьогоднішній день в політиці практично не звучить слово “я винен”, – сказав Стефанчук.

“Якраз принцип невідворотності юридичної відповідальності, що тягне за собою принцип невідворотності політичної відповідальності – він повинен прийти в українську політику. Це повинно стати характерним, тому що це якість і це така гідність європейського рівня мислення, європейського рівня політики. І мені здається, що якщо б це сталося, то ми б знайшли можливість механізму перезапуску та допуску дійсно людей, які хочуть змінити цю країну”, – додав він.

Нагадаємо, під час відпочинку новообраного президента Володимира Зеленського у турецькому Бодрумі на закриту територію готелю потрапили журналісти телеканалу «Росія», які збрехали, представившись гостями готелю, і навіть сфотографувалися із Зеленським, а потім намагалися організувати провокацію.


Читайте також:


Залишити коментар: