Пенсії без стажу більше не призначатимуть: хто і як може отримати виплату до кінця року



Українці, які досягли 60-річного віку та не мають необхідного стажу для отримання пенсії, можуть одержати спеціальну соцвиплату до кінця поточного року.

- джерело.

З початку 2021 року такі виплати більше здійснювати не будуть. Про це повідомляється в постанові Кабінету Міністрів №1098.

Хто може отримати спеціальну виплату?

На отримання допомоги можуть розраховувати люди, яким не вистачає стажу для виходу на пенсію. Цього року для виходу на заслужений відпочинок в 60 років необхідно мати 27 років стажу.

Якщо людина має 17-27 років стажу, то працювати потрібно до 63 років, якщо 15-17 років стажу – до 65-річного віку.

Отримати спеціальну виплату зможуть особи, які мають мінімум 15 років стажу та якщо його недостатньо для виходу на пенсію. З наступного року такі люди ризикують взагалі залишитись без допомоги влади.

Яка сума виплати?

На суму соціальної пенсії впливає різниця між доходами людини та прожитковим мінімумом для непрацездатних осіб. Наразі це 1 тисяча 712 гривень. Якщо людина не має заробітку, то влада виплатить повний прожитковий мінімум.

Кому не виплатять допомогу?

Якщо людина підходить під усі критерії, однак має другий транспортний засіб, чи квартиру понад 21 кв м, то виплату здійснювати не будуть.


Читайте також:


Залишити коментар: