Пасажирка автобусу, що потрапив у ДТП у Польщі розповіла про аварію, перевізника та «лікування»



Сестра пасажирки автобусу, який в ніч на суботу потрапив у ДТП зв’язалася з порталом  InPoland.net.pl та розповіла про нічну аварію, перші хвилини після зіткнення і про те, як їх лікують у лікарні.

Повідомляє - джерело.

Марія (ім’я змінено) приїхали на роботу до Польщі тиждень тому. Мешкали у містечку Нова Сул (Nowa Sół). Через життєві обставини мали повернутися на Батьківщину. Через відсутність прямого сполучення з  Україною, їх довіз до місця пересадки мікроавтобус. Далі їх забрав сумнозвісний автобус «Неоплан».

За словами пасажирки, автобус був переповнений. Санітарні норми введені через коронавірус обмежували кількість осіб до 40. Незважаючи на це в автобусі було 57 осіб. Водій обурювався, що не знає, як вони будуть перетинати кордон з такою кількістю пасажирів, та виглядав втомленим. Квитки на рейс продавалися через інтернет.

Дітей  у автобусі вона не бачила, але подорожуючі були здебільшого молоді люди, що поверталася з заробітків.

Аварія сталася біля о 23:50. Зі слів Марії, автобус почало «водити» по дорозі. Після третього разу, транспортний засіб пробив огородження та на швидкості впав у рів. Вона впевнена, що водій заснув за кермом. Вона з чоловіком знаходилися у кінці салону. Їй вдалося швидко покинути розбитий вщент автобус. Чоловіка придавило, і його звільняли працівники пожежної служби.

«Довкола було чути стони, плач. Крики були як жіночі, так і чоловічі. Майже всі загиблі сиділи на початку салону», — говорить наша співрозмовниця.

Українка відмічає, що оперативно спрацювали служби – поліція, швидка, рятувальники. Але далі почалося пекло…

З її слів, люди в крові, з уламками скла почали відходити від шоку. Почали просити ліки. На них не звертали жодної уваги.  Медична допомога надавалася неквапливо. Її чоловік з відкритим переломом пролежав у коридорі біля 4 годин. Марія потрапила до палати біля 11 години. Зараз її чоловік знаходиться у Пшемишлі, а вона направлена у Ярослав. Психологічна допомога не надавалася.

Страхування

Автобус знаходився на українській реєстрації. Частина пасажирів не застрахована в ЗУСі, а мають поліси українських страхових  компаній. За словами Марії, їх попередили про те, що їм можуть виставити рахунки за лікування. При тому, що вона одразу зателефонували у свою страхову, і звідти жодної інформації не було.

За інформацією воєводи підкарпатського воєводства  у лікарнях госпіталізовано: Ярослав потрапило 11 осіб, Жешув -9, Пшемишля – 11, Любані – 4 , Рудней Малей – 1, Пшеворску – 3. Частина з них вже виписана.  Станом на 13 госпіталізованим лишалися 29 осіб.  У важкому стані біля 10 осіб.

Генеральний консул у Любліні повідомив, що вже готовий транспорт для осіб, який вивезе в Україну людей, що постраждали менше всього. Так, вечірнім рейсом мають відправити 26-28 громадян України.


Читайте також:


Залишити коментар: