Парламент Чехії вимагає у Росії негайно припинити агресію проти України



10 червня верхня палата парламенту Чехії ухвалила постанову “Щодо актуальної ситуації на території суверенної держави Україна, окупованої військами Російської Федерації”. Чеські парламентарі підтримали Україну і засудили агресію Росії.
Про це 11 червня повідомило посольство України у Чехії.

Пише - джерело.

“10 червня Сенат (верхня палата) парламенту Чеської Республіки виступив на підтримку України та засудив російську агресію проти нашої держави. Чеські парламентарі більшістю голосів прийняли постанову “Щодо актуальної ситуації на території суверенної держави Україна, окупованої військами Російської Федерації”. Проти постанови не проголосував жодний сенатор“, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у прийнятому документі Сенат:

закликав звільнити всіх українських громадян, які незаконно утримуються та ув’язненні в окупованому Криму та на території РФ;
вимагає від Росії невідкладно припинити агресію проти України;
закликає припинити порушення прав людини у окупованих територіях Криму та Донбасу;
констатував, що російські посадовці, які сприяли “військовим злочинам проти України”, постануть перед міжнародним кримінальним судом;
підтримав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України у її міжнародно визнаних кордонах;
підтримав політику ЄС щодо невизнання незаконної анексії Криму та Севастополя, а також застосування санкцій ЄС у відповідь на дії РФ.
“Ця постанова – це прояв солідарності, нагадування про значення незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах”, — заявив у Сенаті голова комітету з питань закордонної політики, оборони та безпеки Павел Фішер, який є ініціатором документу.

Водночас український посол України у Чехії Євген Перебийніс подякував Павлу Фішерові, а також голові Сенату Мілошу Вистрчілу та усім чеським сенаторкам і сенаторам за підтримку та прийняття документа. У посольстві додають, що він “став конкретним виявом солідарності чеського народу з Україною у цей непростий для неї час”.


Читайте також:


Залишити коментар: