Папа Римський не вважає війну в Україні протистоянням добра і зла і припускає, що РФ могли спровокувати



Папа Римський Франциск знову зробив неоднозначну заяву, яку росіяни вже почали тлумачити на свою користь.

Пише - джерело.

Папа Римський Франциск знову повторив думку, що позиція НАТО могла стати фактором воєнного вторгнення Росії до України.

Про це пише Civilta Cattolica.

Папа засудив жорстокість і жорстокість російських військ в Україні, але сказав, що в цьому конфлікті “немає метафізичного добра чи зла”. Франциск заявив, що говорячи про війну в Україні потрібно “відійти від звичайної “моделі Червоної Шапочки”.

“Ми повинні відійти від звичайної “моделі Червоної Шапочки”. Червона Шапочка була хорошою, а вовк поганим. Тут немає метафізичного добра і зла. З’являється щось глобальне, з елементами, які дуже переплітаються”, – каже понтифік.

Він похвалив “хоробрих українців” за боротьбу, але також сказав, що ситуація не є чорно-білою і що війна, “можливо, була якимось чином спровокована”.

Також Франциск зізнався, що мав 40-хвилинну розмови з російським патріархом Кирилом, в якій партіарх наводив причини для виправдання війни. Папа планує зустрітися з Кирилом, який благословляє вбивства українців, у вересні в Казахстані.

“Коли він закінчив, я втрутився і сказав: “Брате, ми не священнослужителі держави, ми пастирі народу”. Я мав зустрітися з ним 14 червня в Єрусалимі, щоб поговорити про наші справи. Але з війною, за взаємною згодою, ми вирішили перенести зустріч на більш пізній термін, щоб наш діалог не був зрозумілий неправильно. Я сподіваюся зустрітися з ним на генеральній асамблеї в Казахстані у вересні”, – сказав Папа.

Нагадаємо, що у квітні у Римі відбувся скандальний Хресний хід у Римі. Ватикан хотів “примирити” українців та росіян, а тому хрест символічно несли в руках українка та росіянка.


Читайте також:


Залишити коментар: