«Палить сітківку ока»: Українські військові потерпають від нового обладнання бойовиків



Бойовики у зоні Операції об’єднаних сил застосовують нові методи знешкодження проти українських снайперів.

- джерело.

Як повідомляється на сторінці «Повернись живим» у Facebook, система шукає снайперські приціли, а після виявлення вмикає лазер. Через це українські військові втрачають зір.

«Приціл, який ви бачите на фото нижче, називається Bushnell Elite Tactical 6-24×50, він коштує близько 36 000 грн і «служив» у снайперів однієї з механізованих бригад ЗСУ», – йдеться у повідомленні.

Волонтери повідомляють, що нещодавно в Луганській області цей приціл був пошкоджений російською антиснайперською системою.

«Ми точно не знаємо якою, але, можливо, це був індикатор «Луч 1-М», – додали волонтери.

«Система, яка пошкодила приціл, працює на двох рівнях. На першому етапі спеціальний пошуковик шукає оптичні прилади в радіусі 2 км. Він же обчислює «якість» оптики – на відміну від снайперського прицілу, звичайний бінокль «пошуковику” буде не цікавий», – йдеться у повідомленні.

«Далі в роботу включається лазер, який також в радіусі до 2 км спалює сітківку ока і шкодить лінзі приладу. Неозброєним оком пошкодження побачити дуже складно – реально підтвердити факт пропалювання лазером можна тільки після повного розбирання прицілу», – відзначають в публікації.

«Але, якщо придивитися, то під певним градусом зі зворотного боку прицілу можна побачити скол на лінзі – чорна цятка, схожа на звичайний скол на пляшці», – йдеться у повідомленні.

Відзначається, що один з випадків застосування протиснайперської системи дивом не заподіяв шкоди українському бійцю.

«У момент, коли російський прилад бив по Bushnell, наш снайпер не дивився в приціл. Це врятувало його. Коли аналогічна ситуація трапилася в минулий раз, військовий зміг відновити зір лише на 30%. Зрозуміло, що після такого поранення про службу на посаді снайпера не може бути й мови», – підкреслюють волонтери.


Читайте також:


Залишити коментар: