Освітній омбудсмен пояснив, кого і як звільнятимуть від проходження ДПА



Міносвіти працює над механізмом внесення оцінки ЗНО у додаток свідоцтва.

- джерело.

Від складання державної підсумкової атестації будуть звільняти тих, хто завершує здобуття повної загальної середньої освіти – школярів, студентів коледжів і профтехнічних закладів освіти.

Про це в ефірі 1+1 розповів освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Наприкінці червня всі випускники отримають свідоцтва про повну загальну середню освіту разом із додатками, де буде вказано про звільнення від ДПА.

Нині ж, за словами Горбачова, Міносвіти працює над механізмом внесення оцінки ЗНО у додаток свідоцтва. Пропозицію вже підтримав профільний комітет Ради.

«Має це виглядати так: у червні всі отримують свідоцтва і додатки, людина здає ЗНО, а після того вирішує, чи хоче вписати в додаток оцінку ЗНО, може це зробити. Процедуру зараз встановлюють», – пояснив він.

Горбачов наголосив, що ЗНО залишиться недоторканим: «Жодним чином потрапити до університету чи академії повз ЗНО не вийде», – підсумував омбудсмен.

Як повідомляв УНІАН, у зв’язку з коронавірусом і введеним з метою його стримування карантином в Україні скасовано або відкладено ряд заходів. Під питанням також проведення цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання. Водночас в Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО) запевняють, що скасовувати ЗНО-2020 немає підстав.


Читайте також:


Залишити коментар: