Останній дзвоник і випускний: коли будуть святкувати цього року, “є велика особливість”



У 2019 році, дату випускного призначили на 22 червня – відразу після останнього тесту ЗНО

- джерело.

Офіційною і чітко визначеної дати для святкування випускного в Україні немає. Отже, вибирати дату для святкування можна будь-яку – від 24 травня включно. Ці дати можна поєднати, відсвяткувати і останній дзвінок, і випускний вечір. Це рішення приймає індивідуально кожна школа в Україні.

Останній дзвінок для випускників 2019 прозвучить традиційно в останню п’ятницю весни – 24 травня. А сесія ЗНО 2019 вже почалася: 21 мая відбулося перше тестування з математики.

Після закінчення зовнішнього незалежного тестування і оголошення його результатів випускники зможуть попрощатися зі школами і почнуть своє доросле життя. Найчастіше дата випускного вечора призначається вже після закінчення ЄДІ, щоб випускники не відволікалися від підготовки.

У Міністерстві освіти і науки повідомляють, що в 2019 році випускників буде небагато. Це пов’язано з піком спаду народжуваності в Україні в 2001-2002 роках. У наступні роки народжуваність фіксували на трохи вищому рівні, тому найближчим часом кількість випускників буде рости.

Нагадаємо, результати тестів з трьох предметів – української мови, математики або історії України та ще одному предмету на вибір – будуть зараховані випускникам шкіл і студентам, які в 2019 році завершують повну загальну середню освіту, як оцінки за державну підсумкову атестацію. Оцінка ДПА виставляється за 12-бальною шкалою.

Учасники ЗНО 2019, які подолали поріг «склав/не склав», отримують результати тестування у вигляді числа від 100 до 200 балів. Ця оцінка буде рейтинговою. Чим більше тестових балів набрав екзаменований, тим більше буде його рейтингова оцінка.


Читайте також:


Залишити коментар: