Особисто зізнався! Порошенко потрапив у потужний скандал. Забере в українців останнє



У програмі, яка вийшла на телеканалі 1+1, йдеться про те, що продає електроенергію у Вінниці дочірня компанія Вінницької обленерго – “Енера Вінниця”. Стверджують, що 75% акцій компанії “Вінницяобленерго” належать Костянтину Григоришину. У програмі заявляють, що бізнес-партнером Григоришина став Порошенко.

- джерело.

Зокрема, майже 25% компанії отримала “Айсію холдінгз лімітед” ICU екс-глави НБУ Валерії Гонтаревої та Макара Пасенюка. ICU у програмі називають “гаманцем Порошенка”, адже саме цій компанії Порошенко передав в управління “Рошен”.

Як зазначають журналісти 1+1, “У Вінниці гадають, що олігарх Григоришин 25%-ми обленерго просто дав відступні тогочасному президенту України Петру Порошенку за право спокійно заробляти на мешканцях Вінниці”.

Крім того, “Енера” підвищила тарифи на 25%, а у вересні 2019 року відключила від електроенергії міськраду та інші бюджетні заклади у Вінниці, хоча, за умовами договору, компанія не мала права піднімати тарифи вище ніж на 10%.

У жовтні 2019 року “Енера” відключила від електроенергії вінницький водоканал “через борги” і таким чином залишила без води майже все місто. “Борги” за електроенергію у вінничан з’явилися через економічно необгрунтований тариф. Зокрема, за президентсва Порошенка НКРЕКП не підвищувало тарифи у Вінниці, однак після програшу на виборах президента у 2019 році з’явився борг у 60 млн гривень.

В свою чергу, у партії Петра Порошенка “Європейська солідарність” заявили, що телеканал “1+1”, співвласником якого є олігарх Ігор Коломойський, розповсюджує брехню через сюжет про причетність Порошенка до підвищення тарифів у Вінниці.

Провладний телеканал 1+1 пробив чергове моральне дно… У своїй черговій брехні вони звинуватили у підвищенні тарифів на водопостачання у місті Вінниці особисто п’ятого президента Порошенка, який у такий спосіб нібито особисто “шантажує” вінничан, проте спростувати ці факти, у прес-службі партії не змогли, лише голосні “популістичні” заяви.

А от, Олігарх Ігор Коломойський порадив п’ятому президенту Петру Порошенку бути обережнішим у висловлюваннях, які стосуються близького до олігарха телеканалу “1+1” і його самого.

“Петру Олексійовичу треба дуже обережно висловлюватися на адресу “1+1” і бажано Коломойського, бо ми з ним почнемо розбирати все його героїчне минуле за 5 років…

У кінці 2014 року чи десь на початку 2015 р. відбувся конкурс з продажу 25% акцій “Вінницяобленерго”, які ще тоді знаходилися в фонді держмайна, і коли одна з наших компаній брала участь (у конкурсі – ред.) торгувалася, то Порошенко особисто мені обурювався, що “нафіга ти подався на цей конкурс підняв мені ціну” і тому подібне.

Особисто зізнався, що це його акції. І що через те, що подалася якась компанія, пов’язана зі мною, він обурювався, бо довелося зробити зайвих два-три кроки і більше заплатити.

Був вкрай цим незадоволений, це вже в якості президента. Тому коли він каже, що не має до цього ніякого відношення…ця компанія (“Енера Вінниця” – ред.) – це 100 відсотків його дочірнє підприємство, яке належить “Вінницяобленерго” чи тим, же акціонерам, яким належить “Вінницяобленерго”. І він має пряме відношення до підвищення тарифів”.


Читайте також:


Залишити коментар: