Осінь триватиме 4 місяці, а зими не буде: синоптики попередили про прогноз погоди до кінця 2020 року



Прогноз погоди восени очікується спекотним.

- джерело.

Відповідну інформацію озвучила начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко. За її словами, літня погода протримається і у вересні.

У свою чергу народний синоптик Володимир Деркач розповів, що вересневі дні будуть теплими, однак в нічні години температура буде серйозно опускатися.

Знане зниження температури слід чекати на початку жовтня. Друга декада жовтня буде дощовою і холодною, а після 20 числа потрібно чекати заморозки і різке зниження температури.

На початку листопада в Україні пройдуть рясні дощі, проте потім різко настане бабине літо.

Щодо прогнозів погодних сайтів, то вони обіцяють у вересні переважно суху погоду. Денні максимуми становитимуть в межах +22 … +25 градусів, нічні температуру в окремі дні опускатимуться до +5 … +7 градусів.

ПРОГНОЗ ПОГОДИ РІЗКО ЗМІНИТЬСЯ

У травні директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда розповів, що погода в Україні переживає значні зміни.

Він зазначив, що зараз у всіх країнах спостерігають зміни клімату. Середньорічна температура повітря в сезонах підвищується. Для України це підвищення одне з найбільших.

За його словами, південні райони України поступово наближаються до Балканського або грецького клімату. Тобто помітно підвищується температура і зменшується ефективність опадів за рахунок їх випаровування. Це призводить до посушливості клімату в південних степових районах.


Читайте також:


Залишити коментар: