Осінь скасовується, замість зими буде літо? Синоптики розповіли про аномальний прогноз погоди на 2020 рік



Прогноз погоди до кінця 2020 року буде аномальним.

- джерело.

Про це сказала начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко виданню УНІАН.

Через зміни клімату спека і посуха стають все більш катастрофічними для України. Зараз в Україні періоди сильної спеки змінюються рекордними зливами, почастішали смерчі. За її словами, такі стихії можна назвати кліматичним шоком.

“Осінь буде теплішою звичайної. Літо триватиме до кінця вересня. Ймовірність того, що зима буде суворою – менш як десять відсотків. Відлиги та невеликі морози, крижані дощі будуть змінювати один одного”, – розповіла Тетяна Адаменко.

ОСІНЬ БУДЕ ТЕПЛОЮ: ПРОГНОЗ ПОГОДИ ВІД СИНОПТИКІВ

Народний синоптик Володимир Деркач додав, що вересневі дні будуть теплими, однак в нічні години температура буде серйозно опускатися. У перші дні жовтня висока температура повітря збережеться, потім різко похолоднішає, і такі погодні умови будуть спостерігатися кілька днів. Друга декада жовтня буде дощовою і холодною, а після 20 числа потрібно чекати заморозки і різке зниження температури.

На початку листопада в Україні пройдуть рясні дощі, проте потім різко настане бабине літо. В середині листопада погодні умови почнуть псуватися, синоптик прогнозує дощі з мокрим снігом. В кінці листопада очікуються стабільні заморозки і сніг.


Читайте також:


Залишити коментар: