Оприлюднено режим роботи дитсадків після пом’якшення карантину



Дітям мірятимуть температуру щоранку, а потім вони більше перебуватимуть на повітрі. Також буде заборонено використання м’яких іграшок, тканинних рушників і килимів.

МОЗ винесло на громадське обговорення режим роботи дитячих садків після ослаблення карантинних заходів. Документ з рекомендаціями опублікований на сайті відомства в понеділок, 18 травня.
Батьки повинні будуть передавати дитину вихователю на вулиці. Температуру дітям мірятимуть при вході в приміщення і ще раз через чотири години. Якщо вранці вона вища за 37,2 градуса або у дитини виявлять ознаки респіраторного захворювання, їй доведеться повернутися додому. Якщо температуру виявили протягом дня, дитину ізолюють, а потім повідомлять медикам і батькам. Також при вході в заклад організують місце для обробки рук антисептиком.
Також пропонується заборонити використання тканинних рушників, м’яких іграшок, килимів з довгим ворсом, перебування у вуличному взутті всередині приміщень, проведення масових заходів за участю дітей з більш ніж однієї групи і з глядачами.
Вихователям рекомендують надавати пріоритет активностям на відкритому повітрі, а в приміщеннях по можливості тримати дітей на максимальній відстані один від одного. Також варто обмежити заняття та ігри, які передбачають безпосередній фізичний контакт між дітьми і персоналом, використання великої кількості додаткового інвентарю, сенсорні заняття та ігри.
Нові правила передбачають і “адаптивне харчування”, щоб мінімізувати кількість дітей, які їдять одночасно або одночасно знаходяться за одним столом.
Нарешті, дитсадок повинен буде забезпечити постійну наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників у санвузлах; дезінфекцію поверхонь і вологе прибирання кожні дві години; регулярне провітрювання приміщень; централізований збір засобів індивідуального захисту і паперових серветок у різні контейнери з кришками і одноразовими пакетами.


Читайте також:


Залишити коментар: