Опозиція Італії вимагає від уряду відреагувати на зв’язки глави МВС Сальвіні з Кремлем



Зазначається, що він намагався отримати у пов’язаних з Кремлем юросіб кілька мільйонів євро для правопопулістської партії «Ліга» напередодні виборів до Європарламенту

- джерело.

Італійська опозиція зажадала від уряду Італії відповісти на звинувачення в зв’язках глави МВС Маттео Сальвіні і російського Кремля. Про це повідомляє DW.

Днями журналісти італійського видання L’Espresso в своєму матеріалі повідомили, що в 2018 році Сальвіні намагався отримати у пов’язаних з Кремлем юридичних осіб кілька мільйонів євро. Гроші нібито призначалися для фінансування правопопулістської партії «Ліга» напередодні виборів до Європарламенту, які заплановані на 23-26 травня 2019 року. Організатором схеми, за словами авторів статті, був Джанлука Савойні, відданий помічник італійського міністра внутрішніх справ.

За версією видання, Савойні домовився про покупку італійською нафтовою компанією 3 млн тонн російського дизельного палива. Дохід від угоди передбачалося направити «Лізі», федеральним секретарем якої є Сальвіні.

Журналісти визнають, що у них немає доказів виконання угоди. При цьому автори публікації підкреслюють, що вона обговорювалася в Москві в жовтні 2018 року, коли Сальвіні прибув до Росії на захід за участю ділових кіл Італії. Переговори про можливу операцію пройшли через кілька годин після зустрічі італійського міністра з віце-прем’єром РФ Дмитром Козаком, стверджує видання.

«Ліга» не вперше виявляється залученою в ганебні відносини, враховуючи її особливі дружні зв’язки з Путіним», заявили представники Демократичної партії Італії. Вони закликали владу країни невідкладно прояснити ситуацію.

Сальвіні пояснив, що діяв «в національних інтересах».

Нагадаємо: на початку року Маттео Сальвіні під час візиту до Польщі заявив, що Польща та Італія мають об’єднатись, щоб змінити ЄС. Метою його візиту було заручитись підтримкою польської сторони як частини євроскептичного альянсу під час березневих виборів до Європарламенту.


Читайте також:


Залишити коментар: