Окупанти обстріляли ракетами майдан Свободи в Харкові: є жертви, знищено будівлю ОДА (фото, відео)



Місцева влада очікує 1 березня артилерійські обстріли, бомбардування із залученням авіації.

Пише - джерело.

Вранці 1 березня в бік будівлі Харківської ОДА російськими військовими було здійснено ракетний обстріл.

Майдан Свободи в Харкові, одна з найбільших площ в Європі, потрапила під обстріл. Там розташовані будівлі Харківської обласної державної адміністрації.

На відео можна побачити, що постраждав волонтерський намет перед ОДА “Все для перемоги”, який стоїть у Харкові всі вісім років російсько-української війни.

“За попередньою інформацією, є влучання в будівлю Харківської ОДА, оперного театру, філармонії та частину житлового масиву (переважно 4-5 поверхові житлові будинки). Підрозділи ДСНС до робіт залучитись не можуть в зв’язку з обстрілами”, – зазначили у ДСНС.

Очільник харківського осередку “Національного корпусу” Костянтин Немічев показав в Telegram відео наслідків ракетного обстрілу будівлі ОДА і площі.

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов у своєму зверненні наголосив на підступності дій ворога. На момент обстрілу в місті закінчилася комендантська година.

За попередньою інформацією ДСНС, внаслідок обстрілу будівлі Харківської ОДА постраждало 6 осіб, з них 1 дитина.

Жертви серед цивільного населення оцінюються. Харків’ян просять не залишати укриття.

За словами радника голови ОПУ Михайла Подоляка, мета таких підступних обстрілів – масована паніка.

“Маски остаточно скинуто. РФ активно обстрілює центри міст, завдає прямих ракетних та артилерійських ударів по житлових кварталах та органах влади. Мета РФ зрозуміла – масова паніка, жертви серед цивільного населення, руйнування інфраструктури. Україна гідно б’ється”, – прокоментував він.


Читайте також:


Залишити коментар: