Окупанти на Донбасі закривають школи, училища та виші, – Денісова



Окупаційна влада на Донбасі закриває школи, профтехучилища, технікуми і виші. За даними омбудсменки Людмили Денісової, на цей рік в окупантів заплановано істотне скорочення кількості навчальних закладів

Пише - джерело.

Людмила Денісова закликала місії ООН та ОБСЄ відреагувати на ці факти. Адже дітям на окупованих територіях буде важче здобувати освіту.

Зокрема, через це учні та студенти будуть змушені діставатися до навчальних закладів в інших населених пунктах, подекуди за десятки кілометрів.

Це призведе до порушення права на освіту дітей, які проживають на тимчасово окупованих територіях і не мають можливості виїхати на підконтрольну уряду України територію,
– заявила Людмила Денісова.

Омбудсменка наголосила, що в 2021 році на окупованому Донбасі будуть закриті і оптимізовані:

Свердловський професійний будівельний ліцей,
Свердловський коледж кулінарної майстерності,
Стахановський педагогічний коледж,
Луганський професійно-технічний коледж,
Коледж технологій і дизайну Луганського державного педагогічного університету,
Ясинуватський коледж Донецької Академії управління.
Також у містах Луганськ, Антрацит, Слов’яносербськ, Красний Луч і Свердловськ будуть закриті 5 шкіл, ще 3 – реорганізовані.

До слова, через те, що окупанти на Донбасі обмежили виїзд дітей віком від 14 років на територію, підконтрольну Україні, діти не встигають подати документи на участь у підготовчих курсах напередодні вступу до вишів. Тому їм продовжити терміни ще на понад тиждень.


Читайте також:


Залишити коментар: