Офіс президента заявив про захоплення росіянами Чорнобильської АЕС



Стан об’єктів колишньої ЧАЕС та сховища ядерних відходів невідомий

Пише - джерело.

Російські військові увійшли на територію Чорнобильської АЕС. Персонал станції заблокований на території станції. Про це під час оперативного брифінгу ввечері, 24 лютого, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Після жорстокого бою наш контроль над чорнобильським майданчиком втрачено. Стан об’єктів колишньої ЧАЕС, конфайнменту та сховища ядерних відходів невідомий», – цитує радника Офісу президента Михайла Подоляка «Українська правда».

Раніше вторгнення на територію ЧАЕС російських військ повідомляла про захоплення Чорнобильської АЕС повідомляв президент Володимир Зеленський на своїй сторінці у Twitter.

«Російські окупаційні сили намагаються захопити Чорнобильську АЕС. Наші захисники віддають життя, щоб трагедія 86-го року не повторилася. Це оголошення війни всій Європі», – повідомив президент.

В Офісі президента вважають, що це «одна з найсерйозніших загроз Європі сьогодні», оскільки російські війська можуть готувати провокації на ЧАЕС, або «скористаються пошкодженнями, отриманими об’єктами під час атаки, щоб звинуватити в цьому Україну, або самі пошкодять ці безумовно найнебезпечніші об’єкти».


Читайте також:


Залишити коментар: