Одна з країн Європи оголосила про завершення епідемії коронавірусу



Громадяни, як і раніше, повинні будуть дотримуватись основних правил, щоб запобігти можливому розповсюдженню інфекції.

Уряд Словенії оголосив про офіційне припинення епідемії коронавірусау, ставши першою європейською країною, яка це зробила.

- джерело.

Як повідомляє Reuters, рішення було прийнято після того, як влада підтвердила менше семи нових випадків коронавірусу щодня протягом останніх двох тижнів.

Люди, які прибувають до Словенії з інших країн Європейського Союзу, більше не будуть зобов’язані проходити карантин протягом як мінімум семи днів, як це було з початку квітня.

Країна з населенням 2 мільйони осіб, що межує з Італією, Австрією, Угорщиною і Хорватією, на сьогоднішній день повідомила про 1464 випадки інфікування коронавірусом і 103 загиблих. Епідемію там оголосили 12 березня.

Кінець епідемії означає, що деякі заходи, включаючи фінансову допомогу громадянам і фірмам, які постраждали від коронавірусу, закінчуються в кінці травня.

Уряд заявив, що іноземним громадянам з ознаками коронавірусної інфекції, як і раніше, не буде дозволено в’їжджати в країну.

Карантин тривалістю не менше 14 днів залишиться в силі для людей з країн, що не входять в ЄС при деяких винятках, включаючи дипломатів і людей, що перевозять вантажі.

Громадяни, як і раніше, повинні будуть дотримуватись основних правил, щоб запобігти можливому розповсюдженню інфекції.


Читайте також:


Залишити коментар: