“Одна людина загинула, один поранений…”: Виверження вулкана Стромболі в Італії показали на відео



Одна людина загинула, один поранений в результаті виверження вулкана на італійському острові Стромболі, за повідомленням пожежної служба сицилійської Мессіни, постраждалими були туристи. Про це повідомляє УНН з посиланням на Еuronews.

- джерело.

Вулкан на однойменному острові, розташованому в Тірренському морі на північ від Сицилії викинув, стовп диму після серії вибухів і виверження. Гірським схилом стікають два потоки лави. Розпечений попіл став причиною кількох пожеж.

На думку вулканолога Дженайн Кріппнер, “виверження Стромболі триває вже досить тривалий час, його навіть прозвали “маяком Середземномор’я”; активність Стромболі, трохи більша або трохи менша, реєструється протягом десятиліть, якщо навіть не століть, це свого роду місцева визначна пам’ятка. Тому під’їзд до Стромболі не блокується, поблизу нього можуть знаходиться люди”.

На Стромболі посилена пожежна охорона, туди прибули додаткові розрахунки. Вони почали гасіння лісових пожеж. Влада заявила, що можуть евакуювати туристів і місцевих жителів, але при цьому додали, що поки необхідності в цьому немає.

Вулкан Стромболі вважається з найбільш активних вулканів в Європі. Останнє велике виверження було зареєстровано 10 років тому.

За сім років до цієї події стався на вершині кратера потужний вибух, що викинув шматок скелі, яка зруйнувала кілька будівель в селі Джіностра.


Читайте також:


Залишити коментар: