Обмін полоненими очікується до кінця тижня – адвокат



Остаточного рішення, скільки людей буде в списках по обидва боки, досі немає. Точна дата теж поки невідома.
Російська і українська сторони в понеділок, 27 серпня, відновлять підготовку до обміну утримуваними особами, його планують провести до кінця тижня. Про це російським Известиям розповів адвокат кількох росіян, яких тримають в Україні, Валентин Рибін.

- джерело.

“Я очікую обміну цього тижня. Точну дату поки сказати не можу. Справа в тому, що в Україні з 24 серпня вихідні. З вівторка відновиться активна робота і почнуться зрушення. Так чи інакше, незабаром все має статися”, – зазначив він.

За його словами, зараз сторони також вирішують проблему зняття всіх звинувачень з людей, заявлених на обмін. Ідеться не тільки про питання “політичної волі”, але і про юридичні нюанси.

Знайомі із ситуацією співрозмовники журналістів, пояснили, що інформаційна пауза в узгодженні списків на обмін пов’язана з “чутливістю теми”. За їхніми словами, справа перебуває на фінальній стадії, однак оголошувати остаточну дату поки передчасно, щоб “не нашкодити вирішенню питання”.

Водночас остаточного рішення, скільки людей буде в списках по обидва боки, досі немає. Один зі співрозмовників журналістів заявив, що “формула 33 на 33, яка спливла в ЗМІ, – умовна, оскільки щодо деяких людей досі немає ясності”.

Немає ясності і щодо обміну 22 українських моряків і двох співробітників СБУ, захоплених Росією в Керченській протоці. Їхній адвокат Микола Полозов в бесіді з журналістами утримався від заяв, уточнивши, що “якісь процеси йдуть, але ми їх поки не коментуємо”. За словами іншого співрозмовника, остаточного рішення про їхню участь в обміні ще не прийнято.


Читайте також:


Залишити коментар: