Обіцянки цяцянки: У «Слузі народу» передумали позбавляти мандатів за «кнопкодавство»



Нардеп від партії «Слуга народу», перший віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук вніс до парламенту законопроект щодо забезпечення особистого голосування, який передбачає штрафи за «кнопкодавство». При цьому президент Зеленський вже вніс у Раду закон, що передбачає за це позбавлення мандатів.

- джерело.

Як повідомляє портал Верховної Ради України, у законопроекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України» (№ 2148 від 17 вересня) пропонується штрафувати за неперсональне голосування на 3-5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або 50-85 тисяч гривень.

Нагадаємо, двох нардепів від «Слуги народу» спіймали у парламенті на кнопкодавстві. Вони пообіцяли перерахувати місячну зарплату на благодійність.

Раніше в Офісі президента повідомляли про підготовку законопроектів про кримінальну відповідальність народних депутатів за неперсональне голосування і про відповідальність парламентаріїв за прогули засідань.

Згодом президент Володимир Зеленський вніс до парламенту проект закону №1027 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами», який передбачає додаткові підстави припинення повноважень народного депутата, у тому числі за кнопкодавство. Депутати Верховної Ради направили цей документ на розгляд Конституційного суду.


Читайте також:


Залишити коментар: